Chicago Bulls skriver Ryan Arcidiacono till en tvåvägs affär

29/07/2017 0
Enligt rapporter från Athletic Sportando och Sean Highkin har Bulls undertecknat punktvakt Ryan Arcidiacono till ett års tvåvägsavtal.
 
Med inledningen av tvåvägskontrakt har NBA givit lag ett mer incitament att underteckna fransspelare Chicago Bulls Basket tröjor. Genom att underteckna dessa kontrakt är hoppet spelarna kan utvecklas i G-League och bidra till förälderlaget i god tid. Tvåvägskontrakt är väldigt nya och om du inte exakt vet hur de fungerar är här en bra guide från Chris Reichart på NBA G-League-webbplatsen, 2Ways10Days.
 
Chicago Bulls hade redan kommit igång med att underteckna spelare till dessa kontrakt och undertecknade Summer League-standarden Antonio Blakeney för två veckor sedan till en tvåårig pakt.
 
Arcidiacono gick undrafted ut ur Villanova i 2016 och undertecknades med San Antonio Spurs att spela på sitt Summer League-lag. Han gjorde det hela ända fram till pre-seasonen, men placerades på undantag efter tre pre-season spel.
 
Lyckligtvis för Arcidiacono hittade han ett hem med Austin Spurs, G-League-filialen för San Antonio. Samtidigt som hon spelade i Austin för 34 matcher spelade Arcidiacono anständigt, medellång 6,4 poäng och sköt även 42% från trepunktsland.
 
Arcidiacono var senast på Bulls Summer League-laget, spelade i 5 matcher och i genomsnitt 5,8 poäng, 3,2 returer medan man skjuter 41.7% från fältet. Nu har han en chans att bevisa sig på Windy City Bulls. Med tanke på Chicagos punktvaktläge kunde han vara till nytta om han ringde upp. Han är inte den mest atletiska punktvakt men kan hålla sig själv vid punktvaktpunkten och köra ett brott.
 
Den idealiska situationen när det gäller denna affär är att han utvecklas till en spelare som i framtiden kan ge tjurarna användbara minuter från bänken. Chicago bör vara öppen för alla alternativ när det gäller punktvaktpositionen och har nu ett annat alternativ i Ryan Arcidiacono.